Meerjarige plant, die wel 50 cm. hoog kan worden en bloeit
van de zomer tot in oktober in paarse tot witte
bloemkronen. Zowel bloem als blad is te gebruiken.
Bonenkruid kan zorgen dat gerechten lichter verteerbaar
worden. Bergbonenkruid heeft een sterke antiseptische en
zenuwversterkende werking. Daarnaast wordt door de
etherische olie de circulatie van het bloed bevorderd.
Ook bij inmaak is het een nuttig kruid. De verse blaadjes
smaken fijngesneden heerlijk in aardappel- en bonensoepen. Ook lekker als kruid in
sla met sperziebonen of gekookte witte bonen of met linzen.
Bonenkruid is goed te drogen. De smaak ervan is het sterkst net rond de bloei. Knip
dan takjes af , bind ze samen en hang ze op een plek uit de zon te drogen. Als de
takjes droog zijn, fijnmaken de harde steeltjes verwijderen en in een potje bewaren.
© 2024 www.heerlijketuinen.nl - Powered by Shoppagina.nl